Et gennemtestet og populært fødselsforberdende kursus, som har haft over 15.000 deltagende kursister før dig.
Biblioteksture, litteratur om fødsler i massevis og en masse øvelse resulterede i en helt anden fødseloplevelse anden gang - og mest af alt, en følelse af at smerten ikke overmandede. Dermed var idéen til Smertefri Fødsel opstået.
Særligt de franske læger Lamaze og Vellay har inspireret til de metoder hun underviser i idag
, der udviklede metoder til fødsler med mindre smerte. Bøgerne var dog gamle og passede ikke til danske kvinder i et nyt årtusinde. Derfor kombinerede Anja Bay dem med nyere smerteforskning og erfaringer fra jordemødre og fødende kvinder. Resultatet blev Smertefri Fødsel-metoden, som hun i dag underviser i på fødselsforberedelseshold og som e-læring.
Anja Bay har studie på Christianshavn og underviser dagligt i fødselsforberedelse. For nyligt er også kurset Smertefri Amning blevet tilføjet kursuskataloget.
Foruden undervisning af gravide og deres partnere underviser Anja Bay også er Anja Bay også forfatter af bogen om Smertefri Fødsel og
Mommy2be
Bistruplund 7, 2. sal
3460 Birkerød
Email:
Telefon:
+ 45 50 92 68 68
Fødselsforberedelse - hvorfor?
Der er jo fødselsforberedelse på hospitalerne?
Ja, hospitalerne tilbyder også forberedende undervisning. Hos mange af hospitalerne i Hovedstadsområdet er omfanget af denne dog blevet mindre og mindre de seneste år, og oftest foregår det over et par timer i et stort auditorie med mange andre fødende.
Forberedelsen på hospitalet har typisk også et andet scope, med stort fokus på det praktiske omkring din fødsel (hvor længe kan vi blive på hospitalet, hvilke typer smertelindring tilbyder hospitalet, hvornår skal man ringe ind, hvor kan man parkere osv.)
Fødselsforberedelse udenfor hospitalerne vil oftest have en mere hands-on tilgang med konkrete teknikker og øvelser som du og din partner kan bruge under fødslen. Når jordemoderen siger "træk vejret" så ved du, efter forberedelsen, hvordan du kan formå at trække vejret på trods af den store fysiske udfordring en fødsel er.
Jeg vil til enhver tid anbefale at du deltager i den forberedelse dit hospital tilbyder, men supplerer med et privat fødselsforberedende kursus.
Kvinder har jo født i millioner af generationer - kroppen ved vel hvad den skal?
Kroppen ved hvad den skal, men hvis man ligner mig bare en smule, så lever man rigtig meget af sit dagligdagsliv oppe i hovedet og knapt så meget "nede" i kroppen. De fleste dage er fyldt med projekter der kan planlægges, præsentationer på arbejdet som er forberedt til mindste detalje og er generelt præget af at hjernen, tankerne og viden tager over.
Når man lever sådan kan det være en personlig udfordring at stå overfor en fødsel som ikke kan planlægges eller kontrolleres og blot lade kroppen tage over. Du lærer derfor hvordan du bedst understøtter kroppens arbejde, samt hvordan du arbejder med hjernens påvirkninger og signaler under fødslen bl.a. når vi arbejder med panikhåndtering.
Smertefri Fødsel - en fødsel kan da ikke være smertefri?
Jeg var selv en smule skeptisk da jeg først stiftede bekendtskab med Smertefri Fødsel - ordene smertefri og fødsel høres sjældent i samme sætning. Anja Bay, stifter af Smertefri Fødsel, har på sin egen hjemmeside en god forklaring på, hvorfor hun valgte netop det navn. Det kan du læse her.
For mig er målet med forberedelsen ikke at opnå en smertefri fødsel, men at man som fødende og som partner kan se tilbage på fødslen som værende en god oplevelse. Du lærer hvordan du kan håndtere smertesignalet så du ikke føler den tager over, med en masse viden og konkrete teknikker med i bagagen
Det siges at en fødsel kan sammenlignes med at løbe et marathon - ville du løbe et marathon uden at forberede dig?